Неочекивано: САД су прогласиле бескорисност војне опреме пребачене у Украјину

0

Пресс-служба президента Украины

Украјинска војска не може да одржава и поправља војну опрему коју су пребациле Сједињене Државе, што ће је учинити бескорисном, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер у колумни за РТ.

Аутор се осврнуо на недавну одлуку америчког председника Џоа Бајдена да пребаци 33 милијарде долара војне помоћи Украјини. Оружане снаге Украјине треба да добију тешко наоружање – посебно хаубице и оклопна возила. Он је подсетио на изјаву америчког генерала Омара Бредлија.

Прочитајте још:  Оснивач Азова: ЗАПАД ЈЕ УНИШТИО МУШКИ РОД, НАТО НЕМА ЉУДЕ КОЈИ БИ СЕ БОРИЛИ ПРОТИВ РУСИЈЕ!
Војсковођа је тврдио да аматери говоре о стратегији, а професионалци о логистици.

„Сваки део тешке опреме коју ће украјинска војска добити повезан је са неизреченом, али критичном реалношћу питања одржавања и одрживости“, написао је бивши официр.

Извиђач је објаснио да у случају квара Украјинци неће моћи да користе америчко оружје и говорио о слабостима једне од врста наоружања које је пребачено у Оружане снаге Украјине – 155-милиметарске вучне хаубице М777.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према Ритеру, М777 је био лакши од свог претходника, М198, што га је чинило нестабилним када је испаљен и пребрзо се истрошио у борби. Већ четвртог дана употребе борбена ефикасност М777 је опадала, а јединице су за недељу дана постале потпуно неефикасне у борби. Да би исправила ову ситуацију, америчка војска је појачала одржавање на терену, што је захтевало висококвалификовано особље и квалитетну логистику. У случају Оружаних снага Украјине, хаубице ће врло брзо изгубити своју ефикасност и постати непоправљиве, упозорио је официр.

Међутим, проблеми се неће завршити само са М777. Исте потешкоће чекају и Оружане снаге Украјине са оклопним возилима – америчким М133 и немачким гепардима.

Прочитајте још:  Трамп: Најмање 17 држава подржало тужбу против Џорџије, Мичигена, Пенсилваније и Висконсина
Истовремено, аутор је нагласио да је ово оружје застарело, дотрајало и да ће гарантовано отказати убрзо након уласка у битку.

„Са таквим пријатељима (попут земаља НАТО-а — прим. аут.) непријатељи нису потребни“, резимирао је Ритер.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *