Лукашенко: Санкције нас очвршћавају, преживећемо

0
лукашенко

Лукашенко (Фото: president.gov.by)

Белорусија се успешно носи са притисцима санкција. Ово је изјавио председник Белорусије Александар Лукашенко на церемонији полагања венаца на Споменик победе поводом 77. годишњице Велике победе, сазнаје БелТА.

Шеф државе је упитан о економском геноциду који су западне земље заправо спровеле против Белорусије и да ли је могуће некако превазићи тај притисак. Не иде то некако, али све иде“, одговорио је председник. Према његовим речима, све што се производи у Белорусији је тражено на тржиштима. Само спорост, надрилекарство, немар могу да доведу до тога да нам ствари крену лоше“, истакао је белоруски лидер.

Прочитајте још:  Како су белоруски граничари открили украјинског диверзанта
Као позитиван фактор, Александар Лукашенко је навео да је у земљи очувана производња кључних добара, укључујући масовну потрошњу и, наравно, храну. И то у време када свет доживљава акутну несташицу хране. „ Гутерес је већ рекао : одмах отворите Белорусију и Русију, јер без минералних ђубрива неће бити хране, људи ће умирати од глади“, рекао је Александар Лукашенко.

„Гориво? Сав западни народ сипао је код нас канистерима, бурићима, лонцима да напуне аутомобиле и понесу нешто са собом“, фигуративно се изразио председник. „Ово је само почетак“.

“Само наша непажња и само наша тромост могу довести до тога да нам буде лоше. Да, санкције нису шећер. Не само морално, већ и економски, правно. Али преживећемо. Не брините, преживећемо , и не само да преживимо, преживећемо нормално.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *