Папа се састао са трансџендерима

0

(фото:ФСК.РУ)

У Риму је понтифекс примио четири трансродне особе у аудијенцију и поклонио им бројанице.

Папа Фрања одао је част трансродним мигрантима – двојици Аргентинаца, Уругвајцу и Перуанцу – приватним разговором након опште аудијенције, пише лист Corriere della Sera.

Папа је поздравио трансџендере и разговарао са њима на шпанском. Један од саговорника је рекао да је скувао емпанаде за папу, а папа Фрања је тражио да му их донесе на ручак. Тада им је поглавар Римокатоличке цркве уручио бројанице, пише лист.

Раније су се ови трансџендери из Латинске Америке бавиле проституцијом у Риму, али су због пандемије изгубили клијенте. Оставши без новца, обратили су се за помоћ Католичкој цркви. По налогу Ватикана, свештеник је помогао мигрантима, а сада су могли и лично да се састану са папом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Они су пострадали због свог идентитета и општег презира. Била сам одушевљена што сам видела њихову радост“, рекла је једна од часних сестара, која је присуствовала сусрету папе са трансџендерима.

 

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *