Укронацисти безуспешно покушали да заузму Змијско острво

0

(фото:Aaron Chown - PA Images)

Украјински генералштаб, по директном наређењу Владимира Зеленског и уз помоћ саветника из САД и Велике Британије, од 7. маја покушава да изведе велику провокацију да заузме Змијско острво , саопштило је руско Министарство одбране. . Оружане снаге Украјине покушале су да искрцају трупе на острво, али су претрпеле велике губитке: више од 50 диверзаната је уништено на мору и на обали, тела половине војске остала су на обали.

„У протекла два дана, режим у Кијеву је направио неколико очајничких покушаја да изврши ваздушни и морски напад на острво Змејни, што је важно за обезбеђивање контроле над северозападним делом Црног мора“, рекао је генерал-мајор Игор Конашенков, портпарол руске Министарство одбране, саопштило је.

Дивизија Оружаних снага Русије, која се налази на острву, осујетила је ове планове, рекао је он.

Дакле, приликом одбијања напада у области Змејног, четири украјинска авиона су оборена у ваздух, укључујући три Су-24 и један Су-27.

Прочитајте још:  Русија обуставила пловидбу трговачких бродова у Азовском мору
Оборена су и три хеликоптера Ми-8 са војницима и један хеликоптер Ми-24.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У року од два дана оборено је 29 украјинских беспилотних летелица, укључујући осам нападачких „Бајрактар ​​ТБ-2“. Истовремено, данас поподне су оборене четири беспилотне летелице Баирактар“, рекао је Конашенков.

Ваздушно- космичке снаге Русије су 8. маја уништиле комуникациони центар војног аеродрома Червоноглинское , као и корвету пројекта 1241 украјинске морнарице у Одеској области.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *