Дритан искрен, као црногорски премијер брине о Косову*: Отворени Балкан добар за Приштину!

0
дритан

Дритан Абазовић

Премијер Дритан Абазовић изјавио је да се залаже за регионалну иницијативу „Отворени Балкан“. Он је за приштинску телевизију Кљан Косова рекао да је „Отворени Балкан“ осмишљен тако да обухвати шест земаља Западног Балкана и оценио да би Косово имало највећу корист од учешћа у тој иницијативи, преноси Косово онлајн.

“Отворени Балкан је направљен за шест држава, није прављен за пет и по држава или три и по државе, већ за шест држава. Свако ко учествује представља себе и своју државу. Моје мишљење, можда грешим, јесте да је највећи интерес у региону да Косово буде у било којој регионалној иницијативи, рекао је Абазовић.

Прочитајте још:  Немачки посланик брутално о нашој позицији: "Срби, не у НАТО, EУ може да стави нож под грло Србији, чувајте душу у Црној Гори, не дајте Косово"
Власти у Приштини и Црна Гора одбили су да учествују у „Отвореном Балкану“, док у Босни и Херцеговини није постигнут консензус о уласку у ту иницијативу у којој су Србија, Албанија и Северна Македонија.

Ова иницијатива предвиђа слободу кретања капитала, робе, услуга и људи између земаља чланица.

Српска24.ме

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *