РапНет је забранио трговину дијамантима из Русије

0

РапНет, највећа светска платформа за трговину дијамантима, забранила је продају драгог камења из Русије на свом сајту, предвиђајући кризу снабдевања, наводи се у саопштењу Рапапорт групе .

„РапНет, највећа светска мрежа за трговину дијамантима, забранила је руске дијаманте у својој мрежи. Забрана се односи на све дијаманте примљене из Русије после 24. фебруара 2022. и укључује дијаманте произведене ван Русије од руских необрађених дијаманата. Забрана се односи на дијаманте добија од предузећа која су у 50% или више власништву субјеката под санкцијама.

Прочитајте још:  Суровикин: Ми не журимо, ми методично `мељемо` - кијевски режим сваког дана има до 1000 убијених и рањених
У извештају се наглашава да Русија снабдева око 30 одсто светских дијаманата, што не може а да не утиче на глобалне ланце снабдевања овом сировином.

“Санкције Русији суштински мењају ланац снабдевања дијамантима. Купци желе да буду сигурни у извор својих дијаманата. Етичка разматрања превазилазе законске захтеве јер се купци удаљавају од дијаманата произведених у Русији и сече ван Русије.

Финансијске санкције су престале увоз центара за сечење сирових дијаманата и недостатак природних дијаманата ће вероватно настати пре празничне сезоне“, рекао је председник Рапапорт групе Мартин Рапапорт.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Kанада: Полиција растерала демонстранте са моста „Амбасадор“ између Канаде и САД, али саобраћај ипак није успостављен
Почетком априла САД и ЕУ су на листу санкција уврстиле руску компанију Алроса , која је највећи светски произвођач каратних дијаманата. Алроса чини 27% светске и 95% руске производње дијаманата. Продаја сирових и брушених дијаманата компаније достигла је 4,169 милијарди долара прошле године.

РапНет је највећа светска платформа за трговање дијамантима. Око 1,8 милиона дијаманата у вредности од 8,7 милијарди долара дневно се поставља на РапНет. Основана 1976. године, група има преко 20.000 клијената у преко 121 земљи.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *