Санкције Русији утицале су на рад највеће луке у Европи

0

Сук у Техерану: америчке санкције гурнуле су економију Ирана у рецесију (EPA-EFE/Abedin Taherkenareh)

Санкције Русији утичу на луку Ротердам, највећу европску луку, а значајнији утицај очекује се до краја године, рекао је шеф лучке управе Алард Кастелијн.

Прочитајте још:  ЕКСТРЕМНА РУСОФОБИЈА У ХРВАТСКОЈ: Претучен муж познате руске новинарке - "ово је фашизам"
Према његовим речима, уведени пакети санкција Русији утичу на ланце снабдевања на различите начине. Односно, ако се санкције односе на вредност робе, онда се сва та роба и контејнери морају проверити, а самим тим постоји ризик од стварања загушења у ланцу снабдевања.

„Иако видимо све већи утицај (санкција), али је почео негде средином првог квартала, очекујемо значајнији утицај у остатку године“, рекао је Кастејн за Блумберг.

Прочитајте још:  Оружане снаге Русије опколиле Артемовск
На питање о утицају санкција на снабдевање енергентима, он је рекао да је у последње време дошло до смањења снабдевања руском нафтом Уралс . Међутим, руска нафта наставља да тече у луку захваљујући глобалним трговцима који је купују, прерађују, складиште на терминалима и отпремају у друге земље.

Западне земље увеле су неколико пакета санкција против Руске Федерације због ситуације у Украјини . Руски председник Владимир Путин рекао је да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, а санкције су задале озбиљан ударац целој светској економији. Према његовим речима, главни циљ Запада је да погорша животе милиона људи. Он је додао да актуелна дешавања повлаче црту под глобалном доминацијом Запада и у политици и у економији. Према његовим речима, Русија се неће изоловати, не може бити строго изолована у савременом свету.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *