Немачка преиспитује руске санкције Гаспром Германији

0
Газпром

газпром(фото:РТ)

Немачка преиспитује саопштење Русије да уводи санкције деловима Гаспром Германије, бившег огранка руског произвођача гаса Гаспрома у Немачкој, изјавио је данас портпарол немачког Министарства економије.

„Немачка Влада и Федерална агенција за мреже, као повереници Гаспрома Германије, већ су у процесу предузимања неопходних мера предострожности и припреме за различите сценарије”, навео је портпарол у саопштењу, преноси Ројтерс.

Прочитајте још:  Лукашенко отпутовао у радну посету Москви
Гаспром Германија и његови огранци управљају складиштима гаса и трговином овим енергентом у Немачкој и сувласници су гасовода.

Снабдевање гасом је тренутно гарантовано и стално се проверава, додао је портпарол, преноси Танјуг.

Федерална агенција за мреже објавила је слично саопштење у којем је навела да нема више информација и да се припрема за различите сценарије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руски Гаспром је прошлог месеца без објашњења одустао од власништва над поменутом фирмом, приморавши немачког регулатора енергетске мреже да преузме контролу над тамошњим активностима, додаје британска агенција.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *