У Бањалуци централна свечаност обиљежавања 30 година од формирања ВРС

0

РТРС

Парастосом и полагањем цвијећа, те централном свечаношћу у касарни “Козара” данас ће у Бањалуци бити обиљежено 30 година од формирања Војске Републике Српске и 17 година постојања Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука. Централној свечаности присустваће предсједница Српске Жељка Цвијановић и премијер Радован Вишковић.

Програму обиљежавања 12. маја – Дана ВРС и Дана Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука планирано је да присуствују највиши представници политичког, јавног и вјерског живота, организација и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, те остале званице и гости.

Према програму обиљежавања, у Централној спомен-соби ВРС у 11.00 часова биће одржан парастос погинулим борцима ВРС и цивилним жртвама Одбрамбено-отаџбинског рата, а након тога у 11.30 часова биће положени вијенци.

Централна свечаност биће одржана на стадиону касарне Козара 12.00 часова, а изјаве за медије планиране су у 13.00 часова, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Скупштина српског народа у БиХ на засједању у Бањалуци 12. маја 1992. године донијела је одлуку о формирању Војске Републике Српске. Постојала је од 12. маја 1992. до 1. јануара 2006, након чега је ушла у састав Оружаних снага БиХ.

Кроз Војску Републике Српске је прошло 210.000 бораца, а 23.801 њен припадник положио живот у Одбрамбено-отаџбинском рату за одбрану Српске.

РТРС

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *