Преминуо председник Уједињених Арапских Емирата

0

шеик Калифа бин Зајед ал Нахјан

Лидер Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), шеик Калифа бин Зајед ал Нахјан, преминуо је данас у 74. години после дуге болести, јавила је државна новинска агенција.

Министарство за председничке послове УАЕ прогласило је 40 дана жалости и три нерадна дана у свим државним институцијама и приватном сектору, почев од данас, док ће заставе бити спуштене на пола копља.

Калифа бин Зајед ал Нахјан је одавно престао да се бави свакодневним руковођењем земље, а његов брат, престолонаследник Абу Дабија, принц Мухамед бин Зајед сматран је фактичким владаром.

Ко ће бити наследник преминулог лидера још није објављено, а то би требало да буде Мухамед бин Зајед, јавља Бета.

Шеик Калифа, који је последњих година ретко виђан на званичним фотографијама или на јавним догађајима, 2004. је наследио свог оца, оснивача УАЕ, шеика Заједа. Деценију касније је доживео мождани удар и потом се углавном држао даље од јавности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Највиша кула у Дубаију Бурџ Калифа, названа је по данас преминулом лидеру, чији је нафтом богат емират помогао истоименом граду да превазиђе финансијску кризу.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *