Галијашевић: Србија да тужи БиХ због једностране промене Дејтона

0
џевад галијашевић

Џевад Галијашевић (Фото: Јутјуб)

Србија би као потписник и уговорна страна Дејтонског мировног споразума требало да тужи БиХ пред међународним судом због једностране промене Дејтона, изјавио је данас политички аналитичар Џевад Галијашевић.

Прочитајте још:  ДОДИK ВАН KОНТРОЛЕ Бесан због пораза "узео правду у своје руке" и прети ГРАЂАНИМА СМРЗАВАЊЕМ
Галијашевић је указао да је у БиХ дошло до једностране промене најмање два анекса Дејтонског споразума, Анекса четири и Анекса 10, који регулише деловање цивилних структура и високог представника.

“Та тужба пред међународним судом била би утемељена и кроз сведочење потписника тих анекса. Република Српска би, иако нема пуни међународни дипломатски статус, пред судом могла да се појави као сведок. Она би у том својству могла да сведочи о насилној промени Дејтонског споразума у одредбама и тачкама у којима се то дешавало – рекао је Галијашевић за телевизију “Хепи”.

Прочитајте још:  Скандалозно: Како се у Србији перу паре и финансира руска опозиција!
Говорећи о прислушкивању и другим мерама према српском члану Председништва БиХ Милораду Додику, Галијашевић је оценио да је Додик најугроженија личност на Балкану.

“Његов живот је угрожен. У томе учествују и поједине западне службе, јер су у Бањалуци на надзорним камерама у граду уочени Британци који нису дио мировне операције Алтеа, а носе униформе. Или их видите како у цивилним одијелима дјелују по граду” – нагласио је Галијашевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај стручњак за безбедност подсећа да су недавно од једне партнерске службе у Бањалуку стигле информације да је било планирано киднаповање српског члана Председништва БиХ, због чега је подигнут Додиков ниво безбедности, као и чланова његове породице, те функционера Републике Српске.

“Та угроженост, која још траје, долази и од западних кругова, али и одређених терористичких радикалних исламистичких кругова, којих у БиХ има много” – навео је Галијашевић.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *