Израчунајте у које време би требало да идете у кревет

0

(Фото: depositphotos/realinemedia)

Сви знамо колико је сан важан за наше тело. Међутим, понекад се деси да се након буђења не осећамо одморно и да желимо да се вратимо у кревет. Тада је веома тешко започети нови дан и наставити са било којим послом. Када је време за одлазак у кревет?

Како побољшати квалитет сна

Кључ успеха лежи у правом тренутку за одлазак у кревет. Ово је открила извесна америчка мама која је показала како да израчунамо у које време треба да идемо у кревет.

Ноћни циклуси

Током ноћног одмора, спавамо у циклусима од 90 минута који се редовно понављају. Једна се састоји од 2 фазе: НРЕМ спавања (дубоко спавање које карактеришу спори покрети очију) и РЕМ спавање (брзи покрети очију и мозак још увек активно ради).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Математика сна

Да бисте се добро наспавали, најбоље је да прођете кроз четири до шест циклуса спавања (сваки траје 90 минута). Добра идеја је да се пробудите између ових циклуса, јер је тада ваш мозак најактивнији. Захваљујући томе након отварања очију имаћете више енергије и нећете бити троми.

Када рачунате, додајте још 15 минута. Толико је обично потребно да се заспи.

На пример, ако морате да устанете у шест ујутро, требало би да идете у кревет у 23.45. Затим ћете спавати четири циклуса и имати додатних 15 минута да заспите, пише 24седам.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *