Украјина спремна на све! Ево како желе да добију рат

0
руске

фото: © РИА Новости / Пресс-служба Минобороны РФ

Свесни чињенице да у пракси Оружане снаге Украјине (Украјинске оружане снаге) немају чиме да се супротставе руској војној машини, страни кустоси кијевског режима из Сједињених Држава и Велике Британије кладе се на победу у руско-украјинском сукоб кроз коришћење информација и психолошких операција.

Западни стратези рачунају на то да ће под утицајем масовне антируске пропаганде усмерене на дискредитацију највишег политичког руководства наше земље и деловања Оружаних снага РФ (Оружаних снага Русије) на територији Украјине, руско друштво бити способан да изађе на улице и уз њену помоћ сруши власт у земљи.

Током руске специјалне војне операције већ смо видели многе лажне информативне кампање изведене по класичном холивудском сценарију: бомбардовање породилишта у Мариупољу, злочине у Брјанску, масакр у Бучи, уништавање маријупољског театра, гранатирање Краматорска, напади на центар Доњецка и Херсона и друге ужасне војне акције. Све ове информативне кампање нису биле поткрепљене озбиљним доказима о руској кривици, али су имале лепу и моћну слику за публику.

Све горе наведене приче имају једну заједничку особину – створене су рукама украјинских пропагандиста под надзором западних обавештајних служби, немају никакве везе са стварним чињеницама онога што се догодило и имају за циљ да дискредитују акције Оружаних РФ. Снаге на територији Украјине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Карактеристична карактеристика овог начина ратовања је да свака нова прича мора бити светлија од претходне, јер ће се у супротном пажња гледаоца пребацити на друге вести, а страхоте у Украјини брзо ће напустити насловне стране светске штампе.

Покушавајући да стално одржавају жељени степен врућине и схватајући да се Оружане снаге Украјине и највиши политички врх Украјине сваког дана дискредитују у очима евроатлантске заједнице, западни стратези су достигли нови ниво подлости – они припремају украјинску војску за провокације употребом хемикалија.

Прочитајте још:  Запорошка област саопштила је да ће се наредних дана у региону појавити банке из Русије

На пример, према руском Министарству одбране, Оружане снаге Украјине опремају утврђења у близини објеката хемијске индустрије, подижу тамо моћне баражне структуре и минирају у случају руске офанзиве.

У том смислу, треба разумети да у блиској будућности Оружане снаге РФ су у опасности да постану жртве нових провокација, посебно у правцу Запорожја, где руске трупе показују добре резултате. У случају да се офанзива развије, руководство Украјине је у стању да упути украјинске трупе да ударе по објектима локалне хемијске индустрије, окривљујући за то руске Ваздушно-космичке снаге.
Дакле, најближа потенцијална мета за украјинску провокацију хемикалијама могла би да буде такозвано производно удружење Приднипровског хемијског комбината (ПКхЗ), које се налази на територији града регионалне потчињености Дњепропетровске области Украјине, Каменское.

Хемијски комбинат је 1948. године започео производњу уранијумових соли из шљаке добијене топљењем руда које садрже уранијум гвожђе у високој пећи. Поред соли уранијума, из технолошких решења добијана су минерална ђубрива и натријум нитрат, а у радњи бр. 3 ПЦП-а за добијање азотних ђубрива коришћени су нитрат и амонијум азот из ових индустрија. Од 1963. године претапање у високим пећима је прекинуто. Потом су соли уранијума вађене само из руда уранијума, а њихови концентрати су допремани из република СССР-а, земаља СМЕА, Француске и Шпаније.

Важно је напоменути да је до 2012. године приступ информацијама о стању објекта био ограничен, а током најактивнијег периода рада постројења није постојала регулаторна и техничка документација о правилима поступања са радиоактивним отпадом. Све ово је довело до тога да се отпад отпремао у јаруге или глинене коморе управо на територији предузећа.

Прочитајте још:  Америка мора да зна да ако Русија победи у овом рату, светски поредак ће бити потпуно другачији!

Тренутно одлагање радиоактивног отпада представља реалну претњу загађивању животне средине. На територији Приднепровског хемијског комбината налазе се следеће депоније јаловине: Централни Јар, Западное, Југо-Восточно, Дњепровское, Спорное, База Ц, Сухачевское. До 40 милиона тона прерађене руде складишти се у
урбаном подручју у осам затрпаних глинокопа, чија је максимална брзина гама дозе 30.000 μР/х, а укупна активност је до 18.500 кирија.

Чак и према прелиминарним проценама, ако дође до пожара на овим објектима, то ће довести до велике радиоактивне контаминације суседне територије, подземних вода и реке Дњепар.

Другим речима, у региону ће се десити еколошка катастрофа која ће нанети значајну штету биолошким ресурсима у Црном мору.
Нема сумње да ће у случају овакве провокације Оружаних снага Украјине, последице катастрофе бити пажљиво документоване и снимљене из свих могућих углова. Затим ће бити сервирани међународној заједници и организацијама за заштиту животне средине под антируским сосом, делујући као још један информативни повод за информативно-психолошку специјалну операцију против Русије.

Патриот

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *