ДПС: Сменити директора гимназије због подршке “руској агресији”

0

(фото:volimdanilovgrad.me)

Демократска партија социјалиста (ДПС) саопштила је да је директор даниловградске гимназије “Петар И Петровић Његош” Милоје Аранитовић био један од учесника скупа подршке “руској агресији на Украјину.”

“Просвјета је ресор који је клеро-националистичка влада урнисала, покушавајући реваншизмом да индоктринира најсензибилније слојеве овог друштва, ђецу и омладину. Каквог су профила кадрови које је претходна влада поставила најбоље сведочи примјер директора даниловградске гимназије “Петар И Петровић Његош” Милоја Аранитовића, који је био један од учесника срамног скупа подршке руској агресији на Украјину” – саопштено је из ДПС-а преноси портал “Волим Даниловград”.

Прочитајте још:  Попуштају тензије на северу КиМ: Кфор уклонио бодљикаву жицу око зграде СО Лепосавић
Овај скандалозан потез директора гимназије, показатељ је, кажу у тој партији, какви недостојни екстремисти су именовани на руководеће позиције у школама, након противзаконите чистке и реваншизма спроведеног од стране бивше министарке Весне Братић.

“Господин Аранитовић је учествовао на скарадном скупу повампиреног национализма, на којем се клицало убијању и протјеривању недужних цивила, на коме се негирао суверенитет друге државе а амерички предсједник простачки вријеђао. Дакле, то је тај систем вриједности који баштини особа која би требало да васпитава нашу ђецу?! На страну и нестручност и острашћеност и класично незнање који су заштитни знаци бројних директора школа којима је функција стигла као награда за учешће у литијама, али овакви људи свакако нити смију нити могу водити образовне институције Црне Горе. Особи изопаченог система вриједности која слави агресију на суверену државу и нема емпатије за жртве, није мјесто на челу гимназије а ни у просвјети” – поручили су у ДПС-у.

Извор:volimdanilovgrad.me

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *