Једна особа је повређена након гранатирања села Середа у руској Белгородској области из Украјине, рекао је регионални гувернер.

Још једно село у руској Белгородској области гранатирано је данас недељу из Украјине, рекао је гувернер Вјачеслав Гладков. На граници између две државе налази се насеље Середа.

У нападу је повређена једна особа која је „задобила рану од гелера“, написао је Гладков на Телеграму и додао да јој је указана лекарска помоћ.

Середа је доспео на насловне стране раније ове недеље када су се на друштвеним мрежама појавили извештаји у којима се тврдило да је село заузела украјинска војска. Власти у Белгородској области одбациле су те извештаје као лажне.

Од покретања војне операције Москве у Украјини крајем фебруара, бројна насеља у југозападним регионима Русије – Белгород, Брјанск и Курск су гранатирана са украјинске стране.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Москва је упозорила да ће гађати украјинске „центре за доношење одлука, укључујући Кијев“ ако се такви инциденти наставе.

Извор: РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *