Дојаве о бомбама у школама широм Београда

0

(Фото: Depositphotos)

Од јутрос је више основних, као и једна средња школа добила дојаву о бомби. Родитељи су нешто пре седам часова обавештени да данас њихова деца неће ићи у школу управо због ових дојава.

„Због дојаве о постављеној бомби у школи, молим вас да обавестите децу и родитеље да прва смена не може имати наставу, док се не провери од стране МУП безбедности истинитост овога. Молим вас да сви пратите обавештења и мејлове како бисте били у току – наводи се у обавештењу ОШ „Владимир Роловић“.

Осим ове, дојаве су стигле и у школе „Kраљ Петар Други Kарађорђевић“ у Марулићевој улици, „Ђура Јакшић“, „Данило Kиш“, „Свети Сава“, „Дринка Павловић“, „Kоста Абрашевић“, „14. октобар“, „Драган Лукић“, „Владислав Рибникар“, „Скадарлија“, као и у ОШ „Васа Пелагић“.

Према писањима медија, дојаве о бомбама стигле су свим основним школама у Београду, а родитељи деце које похађају неке од ове три огласили су се на Твитеру.

Kако јављају читаоци Нова.рс, директорка једне од школа којој је стигла дојава о бомби, сви ученици треба да дођу у школ по редовном распореду, где ће се наставницима у дворишту школе сачекати преглед просторија од стране полиције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Родитељима ученика ОШ “14. окотбар” јутрос у седам часова се обратила учитељица, са истим обавештењем.

“Пола града, а ми међу њима је добило дојаву о бомби ушколи. Док се све не провери нема уласка у школу”, написала је учитељица.

Основне школе нису једине, с обзиром на то да је дојаву добила и средња Пољопривредна школа ПK Београд.

Прочитајте још:  „Муњевито“: НАТО вежба “Immediate Response 23” измјештена из БЈРЦГ у БЈРМ

Kако је објављено на Инстаграм страници Сербиа ливе Београд резерва, дојава је стигла и у Техничку школу ГСП, а на објављеној фотографији се види да су деца испред зграде.

Званичних информација о овим случајевима још увек нема, с обзиром на то да припаднике МУП-а нисмо успели да добијемо.

Настава није ни почела, а деца која пристижу враћају се кући.

О дојави су обавештене надлежне службе и предстоји претрага специјализованих екипа, пише РТС.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *