Русија национализовала „Рено“

0
возила

(Фото: Pixabay)

Руске акције у групи „Рено“ прелази у власништво државе и Владе Москве, саопштило је Министарство трговине Русије на Телеграму.

„Потписаним споразумима се предвиђа предаја акција ‘Рено Русија’ граду Москва и акција ‘АвтоВАЗ’ држави, односно Државном научном центру за ауто-мото индустрију ‘НАМИ’ који припада Министарству трговине Русије“, наводи се у објави.

У фабрици која је сада у власништву града Москва производиће се аутомобили под брендом „Москвич“, саопштио је градоначелник Москве Сергеј Собјањин.

„Потрудићемо се да сачувамо већи део колектива који ради у фабрици. Главни технолошки партнер московске фабрике аутомобила ‘Москвич’ биће КАМАЗ. У првој фази ће бити организована производња класичних аутомобила који имају моторе са унутрашњим сагоревањем, а у будућности и електричних аутомобила“, рекао је градоначелник Москве.

Сервис аутомобила „Рено“ у Русији ће вршити „АвтоВАЗ“ који ће наставити да производи целокупну линију аутомобила „Лада“ у својим фабрикама.
„АвтоВАЗ“ производи аутомобиле и ауто делове за два бренда „Лада“ и „Рено“ у фабрикама у Тољатију и Ижевску. „Лада“ има укупно пет модела: Веста, Ларгус, Гранта, Нива и Икс реј.
Sputnjik
БОНУС ВИДЕО:

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *