ЦРНОГОРЦИ са Космета поручили: МИЛО НИЈЕСИ ДОБРОДОШАО!

0
чобанин

Мило Ђукановић чобанин

Црногорска либерална странка Косова /ЦЛС/ и Удружење косовских Црногораца „Матица“, са седиштима у Косову Пољу, саопштили су поводом најављене посете председника Црне Горе Мила Ђукановића Приштини да он није добродошао међу преостале косовске Црногорце, јер је саучесник у етничком чишћењу 30.000 сународника.

Прочитајте још:  Полупани излози на српским локалима у Митровици
Ове организације сматрају да је Ђукановић један од најзаслужнијих за очигледну легализацију етничког чишћења Црногораца на Косову и Метохији.

–Језиком истине и аргумената речено, над Црногорцима на Косову и Метохији се десио геноцид у продуженом трајању и Црногорци су највеће жртве свих дешавања у покрајини, истакнуто је у саопштењу.

На Косову и Метохији опстало је неколико стотина Црногораца окупљених у ЦЛС-у и Удружењу „Матица“.

-Власти у Приштини Црногорце не признају чак ни као националну мањину, а до 1999. године су били државотворни народ. Његошев споменик у центру Приштине, који је срушен пре 23 године дивљачким деловањем екстремиста, нико и не помишља да обнови, а Ђукановић о томе не сме ни реч да изусти јер се уствари слаже са сатанизацијом својих сународника, пише у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У саопштењу је напоменуто да су црногорска гробља у Метохији преорана, али то не дотиче Ђукановића, који је „био и остао савезник оних који су Црногорце насилно протерали 1999. године, спалили им куће, домове, цркве и манастире и скоро две и по деценије бесправно користе црногорска имања и станове у стамбеним зградама од Пећи до Вучитрна“.

Из ЦЛС-а и „Матице“ су истакли да Црна Гора јесте њихова матица, али Ђукановића не признају за председника Црне Горе.

-Његова срамна и издајничка политика је и тако поражена 30. августа 2020. године на парламентарним изборима, чиме је изгубио сваки легитимитет, додали су из ЦЛС-а и „Матице“ и поручили Ђукановићу да му је боље да не долази на Косово и Метохију и да не стаје Црногорцима на рану која крвари пуне 23 године.

Прочитајте још:  Беџет Пацоли најбогатији човек на Косову и Метохији
За сутра је најављена прва посета црногорског председника Приштини од једностраног проглашења косовске независности.

Српска24.ме/Срна

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *