Лукашенко: На западу већ формиране јединице за „заштиту“ Украјине

0

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да је најопаснија тенденција у Украјини – покушај њеног распарчавања.

„Најопаснији тренд у Украјини данас су покушаји распарчавања Украјине. Већ су формиране јединице од више хиљада војника како би под маском мировњака ушли у Украјину и ′заштитили је′“, рекао је Лукашенко на седници ОДКБ.

Прочитајте још:  Немачка подигла у приправност снаге за брзо реаговање
Он је рекао да Белорусија види жељу Запада да продужи сукоб у Украјини како би што више ослабила Русију.

„За сада на Западу, укључујуц́и и Вашингтон, видимо само жељу да се сукоб продужи што је више могуће. За то се Украјина и даље пуни оружјем. Циљеви су јасни – да се Русија што је више могуће ослаби. Да се утопи, како се каже, у овом рату. А, може се урадити и да се прошири“, рекао је Лукашенко.

Белоруски лидер је нагласио да тада нико неће моћи да „седи на месту“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Очекивали смо да ће Запад, а пре свега САД, ипак искористити предлог Русије за покретање преговора о безбедносним гаранцијама. Пре или касније у догледно време тај процес ц́е ионако почети, али шта ће остати од Украјине и нашег региона до тада – остаје питање“, рекао је Лукашенко.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *