Немачка без руског гаса предвиђа хладну јесен и талас незапослености

0
немачкој, немачка

(Фото: Steve_Allen/Depositphotos)

Становнике Немачке чека хладна јесен и пад благостања ако се земља нађе без руског гаса. Ово се наводи у чланку немачког листа Франкфуртер Алгемеине Зеитунг, преносе РИА Новости .

Прочитајте још:  "Прети вам велика избегличка криза, потом домино ефекат и на крају сукоб"
Издање напомиње да ће одбијање куповине гаса и нафте у Русији створити значајне потешкоће за Немачку. Данас земља зависи од руских енергетских ресурса више него било ко други у Европи. Проналажење алтернативних извора није лако.

ЛНГ се може сматрати таквом алтернативом. Међутим, Немачка нема терминале за пријем овог горива, а изградња ће потрајати.

У том контексту, примећује се у чланку, видљиве су грешке немачке владе, која је раније одлучила да напусти угаљ и нуклеарне електране. Поред тога, Немачка је требало да повећа сопствену производњу енергије, али није.

У случају одбијања руског горива, немачка индустрија ће се суочити са огромним губицима. Ово ће утицати и на обичне потрошаче. Следе банкроти и све већа незапосленост. Добробит целе Европе је угрожена, закључује публикација.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *