“Понаша се као шизофреничар.” Кадиров исмејао немачког канцелара Шолца

0
кадиров

Рамзан Кадиров

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров назвао је понашање немачког канцелара Олафа Шолца недостојним лидера земље. Он је ово мишљење изнео у среду на маратону Нови хоризонти у организацији друштва Знање.

“Лидер Немачке се понаша као шизофреничар. Он се понаша… не као шеф државе. Не занимају га правила света”, рекао је он.

Према Кадирову, Русија се сада бори „не против Украјине и Бандере“. “Ми се боримо против НАТО-а. Запад их наоружава [Бандеровце], њихови плаћеници су ту. Није лако за нашу државу, али ово је добро искуство. Још једном ћемо доказати да Русија не може бити поражена”, рекао.

Прочитајте још:  Европска комисија потврдила право путника на повраћај новца
Кадиров је рекао и да се више од 40 земаља противи Русији, а оне су „увеле санкције целом руском народу“. „Немогуће нас је срушити и бацити на колена. Морају да признају, да се извине и укину све санкције Русији“, објаснио је шеф Чеченије.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву осам година“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Западне земље су одговориле увођењем нових санкција Москви, следећих после 2014. године. Дакле, руске резерве су замрзнуте у износу од око 300 милијарди долара. Позиви на напуштање руских енергената такође су постали гласнији. Међутим, поремећај ланаца снабдевања довео је до економских проблема у Европи и САД, пре свега до виших цена хране и горива.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *