“Хероји” нису желели да падну и одлучили су да живе супротно плановима вођа Укрорајха

0

Руски војници претресају ратнике евакуисане из Азовстаља (Фото EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE)

Предајом целокупног састава милитаната затворених у тамнице „Азовстал” у Русији забрањеног „Азова” *, почеће још једна акција у крвавом украјинском наступу. И предаја ће бити потпуна. Наредних дана свих 2.200 људи изаћи ће на свеж ваздух са белим заставама. Нема других опција. Чак је и прва вест о предаји 265 људи пала као тежак терет на главу Владимира Зеленског.

Сасвим недавно, овом професионалном глумцу је било веома згодно да витла бауком непобедивих „јунака” „Азова” на свим позоришним просторима које му је живот нудио. Очигледно му је неко у МИ6 рекао да у зараћеној војсци свакако морају постојати инспиративне слике супермена, неустрашивих пред непријатељем, неубијених никаквим пројектилима. Поред тога, нацистички режим мора имати жестоку стражу да сузбије унутрашњег и спољашњег непријатеља. Такође игра значајну улогу у успостављању непоколебљивог једногласја у друштву. Такви карактери треба да буду једнаки онима који су слаби духом.

А сада је цео овај свирепи апарат, збачен од милитаната нацистичких група, почео брзо да се гаси. Мора се признати да су до одлучујућег тренутка предаје „суперљуди“ ефективно играли улогу која им је додељена. У Украјини није било опаке русофобне силе од њихових јединица. А украјински и западни медији су их неуморно претварали у симбол „патриотизма“ и „победе“. Овако их је Зеленски представио јавности. А ево и финала ове гране крваве представе. Азов подиже белу заставу и предаје се. А главном украјинском глумцу одузимају се најбоље репризе, сада без текста стоји на сцени. Енглези говоре о таквим људима (не само у МИ6): он је хрома патка. А на руској сцени шалили су се фразом: „Исти и хроми“.

Па, шта сад рећи хромом?

Прочитајте још:  Израел попустио: Одобрио Украјини извозне лиценце за системе одбране против дронова
„Непобедиви хероји“ нису хтели да гину у подрумима зарад Украјине доведене до лудила и на свет су дошли са белим заставама. А сво њихово херојство било је исто тако глумљено као и храбре позе њиховог председника у међународној арени. Капитулирају не зато што су остали без хране и воде, већ зато што заиста не желе да умру за суманути режим који води луди Пан председник. Психа је укључила механизам трезвене процене стварности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За Зеленског није ни страшно што су нацисти прешли на други талас. Њихов контакт са светом је ужасан. Вероватно ће већина њихових открића доћи током отворених суђења. Ови материјали ће садржати све: и брутално мучење ратних заробљеника, и ругање цивилном становништву, и морални пад од осећаја попустљивости и некажњивости. Они ће показати своје право лице мизантропа. А притом ће испричати шта су страни војници радили са њима у тамницама Азовстала. Биће поучно! Свет има узбудљиве приче за испричати.

И мало је вероватно да ће ово задовољити Пан Зеленског. Све што је могао да истисне из себе о предаји прве групе „деце подземља“ била је фраза: „Захваљујући акцијама украјинске војске – Оружаних снага Украјине, обавештајне службе, као и преговарачке групе , Међународни комитет Црвеног крста и УН, надамо се да ћемо успети да сачувамо животе наших момака, Украјини су потребни живи хероји. Овде се грешка увукла у мисао о „хромом”. По закону ДНР смртна казна је могућа, а они који је заслужују биће постављени уза зид. Не само у знак одмазде за злочине над људима, већ и као симбол онога што чека марионетски украјински режим.

Само питање: да ли су хроми потребни „хероји“ који су се живи предали? Његова администрација се већ мучила око тога како да одбрану Азовстала претвори у аналог Брестске тврђаве, па чак и да подигне споменик „палим браниоцима“. Смешан покушај! Међутим, браниоци нису хтели да падну и одлучили су да живе супротно надама вођа укрорајха. Лидери ће морати да траже друге кандидате за овековечење. И, искрено, неће бити лако у условима заглушујућег дејства капитулације.

Западни медији ће такође бити разочарани. Како ће сада да сликају „пробој украјинског народа у слободан и демократски свет“? Међутим, опет ће нешто смислити – не пљешћу ушима, већ раде.

Дмитриј Седов/ФСК.РУ

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *