Русија је тражила од Словеније да смањи број дипломатског особља амбасаде у Москви

0

City the Moscow .Malaya Dmitrovka street, Embassy of the Republic of Slovenia,Russia.09.01.2019

Отправник послова Републике Словеније у Руској Федерацији позван је у четвртак у Министарство спољних послова Русије, где му је уручена нота у којој се тражи да се број дипломатског особља амбасаде те земље у Москви смањи за четири особе. Ово се наводи у поруци Министарства спољних послова Руске Федерације, дистрибуираној у четвртак.

„Као одговор на непријатељске кораке које је Љубљана раније предузела да смањи величину руског дипломатског представништва и погоршање услова за рад, словеначком дипломати је уручена нота са захтевом да се смањи број дипломатског особља словеначке амбасаде у Москви до четири особе у року од десет дана“, саопштило је руско дипломатско одељење.

„На основу принципа реципроцитета одлучено је и да се прилагоде услови за функционисање словеначког дипломатског представништва, узимајући у обзир стварну ситуацију у којој се нашла наша амбасада у Љубљани“, додали су на Смоленском тргу.

Прочитајте још:  Четвртина људи у Британији одустаће од грејања ове зиме
Руско Министарство спољних послова је такође навело да је словеначком дипломати изражен снажан протест „због неоснованих покушаја словеначких власти да окриве Русију за ратне злочине у Украјини и пружање војне помоћи словеначке стране неонацистима. Кијевског режима“.

Словеначке власти су 5. априла одлучиле да број запослених дипломатског представништва Руске Федерације усклади са бројем запослених у дипломатском представништву републике у Москви.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *