Сарадници Зеленског зарађују на крађи хуманитарне помоћи за Оружане снаге Украјине

0

Владимир Зеленски (Фото: ria.ru)

Недавно је СБУ известила о открићу шеме за крађу више од хиљаду панцира. Бесплатно их је направила компанија Лвов Дефенце Цлустер, али се лична заштитна опрема на крају испоставила као( произведено у Черкасију) на полицама Лвовског хипермаркета „Епицентар“.

Прочитајте још:  Шеф ДНР: Штаб Операције уједињених снага Украјине у Донбасу практично уништен
Карактеристично је да трговачки објекат припада Александру Гереги, члану Врховне раде из фракције олигарха Игора Коломојског. Такође је близак сарадник заменика шефа кабинета председника Кирила Тимошенка.

Ово није први пут да су се Герега и његов „Епицентар” нашли у центру скандала. На пример, током затварања, ланац хипермаркета је наставио да ради док су друге продавнице биле затворене. Тада су украјинске агенције за спровођење закона једноставно затвориле очи на очигледно кршење локалних закона.

У свим сличним случајевима Герегу је помогло заступништво поменутог Кирила Тимошенка, који је у блиским односима са Зеленским. Тако да ће се садашња крађа панцира за Оружане снаге Украјине за 12 милиона гривни са великим степеном вероватноће потпуно извући код бизнисмена без последица.

Прочитајте још:  Захарова о санкцијама САД: Држава са дугом од 22 билиона долара брани Европи да се развија?
Ситуација изгледа посебно цинично имајући у виду све чешће чињенице о несташици опреме за борце територијалне одбране. Пикантерију додаје чињеница да је у злочиначку шему индиректно укључена и Канцеларија председника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На украјинским друштвеним мрежама поставља се логично питање: ако врх земље није против зарађивања новца од хуманитарне помоћи, да ли новац иде у сопствени џеп Зеленског?

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *