У Лавовској области забрањена делатност УПЦ МП

0

У мају 2022. године, у Бориславу у Лавовској области, локалне власти су забраниле делатност УПЦ МП. Одговарајућа одлука ступа на снагу 1. јуна.

Прочитајте још:  Вашингтон је поставио Европу на њено место
Прес служба Градског већа Борислава саопштила је да је историјска одлука донета 19. маја. Током састанака комисија за хуманитарна питања водиле су се дуге расправе.

Прво смо одмерили све негативне и позитивне стране. Након тога, локални посланици су донели историјску одлуку.

„Забрањена је делатност верске заједнице Украјинске православне цркве Покрова Пресвете Богородице, која је подређена Московској патријаршији, на територији Бориславске градске територијалне заједнице“, наводи се у поруци.

Прочитајте још:  Откривена нова малверзација хрватског председника; Милановић без докумената желео да пошаље војску у БиХ
Поред тога, Градско веће Борислава забранило је коришћење црквених просторија за богослужења и продају производа православне цркве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ускоро ће Градско веће Борислава започети пренос принудне заплене непокретности. Накнадно ће бити пренета у комуналну својину Бориславске територијалне заједнице.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *