Америка отворено потврдила: Помажемо Украјинцима да потопе руску морнарицу

0

Руска морнарица (EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY/Ilustracija)

Бела кућа ради на испоруци противбродних ракета украјинској војсци, како би им помогла да победе руску поморску блокаду, рекли су амерички званичници.

Додали су да би још моћније оружје, које може да потопи руске ратне бородове, могло да интензивира сукоб.

Украјина није крила да жели напредније америчко оружје, поред актуелног које добија.

На листи жеља Kијева су, на пример, ракете које би могле да одгурају руску морнарицу од украјинских лука у Црном мору, што би тој земљи омогућило да поново извози житарице и остале пољопривредне производе.

Три америчка званичника и два извора из Kонгреса саопштила су да се две врсте јаких противбродских ракета, Харпун, који прави “Боинг”, и “Нејвл страјк мисл”, који прави “Kонгресберг” и “Рајтион технолоддзис”, на разматрању да се пошаљу директном пошиљком Украјини, али преко трансфера неког од европских савезника, који већ код себе има ове пројектиле.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Украјине Володимир Зеленски је у априлу апеловао на Португалију да им достави Харпуне, који имају домет до 300 километара.

Око 20 бродова руске ратне морнарице, укључујући и подморнице, су у оперативној зони Црног мора, навело је британско министарство одбране.

Танјуг

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *