АТП казнио Вимблдон због Руса и Белоруса – нема освајања бодова

0

(фото:ЕПА)

АТП је донео одлуку да одузме бодове Вимблдону, као одговор на санкционисање руских и белоруских играча, који неће моћи да наступе у Лондону. То значи да се бодови освојени на овогодишњем Вимблдону не рачунају, али да финансијске награде остају на снази.

„Способност играча било које националности да учествују на турнирима на основу заслуга и без дискриминације је фундаментална за нас. Одлука Вимблдона да забрани руским и белоруским играчима да се такмиче у Великој Британији овог лета подрива овај принцип и интегритет система АТП рангирања и није у складу са нашим споразумом о рангирању”, истиче се у саопштењу, преноси Танјуг.

Прочитајте још:  СKОK ЗА ТРОФЕЈ БЕОГРАДА
Ово је до сада невиђена казна у свету тениса. Новак Ђоковић брани титулу на Вимблдону и али неће морати да брани 2.000 бодова освојених прошле године.

Вимблдон се игра од 27. јуна до 10. јула.

Ни ВТА неће додељивати бодове 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Светско удружење тенисерки (ВТА) саопштило је вечерас да ни они неће додељивати бодове на овогодишњем Вимблдону, ако се не промени одлука о забрани наступа руских и белоруских играча на трећем гренд слему у сезони.

„Због одлуке Вимблдона да не испуни своју обавезу да користи ВТА ранг листу за одлучивање о наступу на турниру и због преседана, који није заснован на резултатима, ВТА је донела тешку одлуку да не додељује бодове на Вимблдону ове године”, наводи се у саопштењу те организације, преноси Бета.

Прочитајте још:  Стелт над Арктиком: Зашто је америчко ваздухопловство распоредило ловце пете генерације Ф-35 ближе Русији
Неколико минута пре исту одлуку донела је Асоцијација тениских професионалаца (АТП).

Организатори Вимблдона донели су у априлу одлуку о забрани играња руских и белоруских играча, због рата у Украјини и могућности да њихове власти извлаче корист из наступа тенисера.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *