И овог јутра: Дојаве о бомбама у 134 школе широм Србије

0

Дојаве су стигле на мејл адресе 134 основне школе на територији Шолске управе Нови Сад, као и у неким школама у Пироту, Нишу, Бабушници, Власотинцу, Лебану и Куршумлији.

У циљу безбедности ученика школе су обавестиле МУП о претњи и екипе МУП-а су на терену.
До окончања контрадиверзионих прегледа настава ће се одвијати онлајн, а ученици ће бити враћени у клупе, након потврде да је безбедно.

О начину организовања часова и повратку на непосредну наставу, школе ће обавестити ученике и њихове родитеље путем редовних канала комуникације.

Медији су раније јавили да је родитељима основаца у Новом Саду стигло следеће саопштење:

“Поштоване колеге, добили смо дојаву да је у школи подметнута бомба. Наставе пре подне неће бити док полиција не прегледа објекат. За послеподневну смену ћете бити обавештени. Обавестите децу и родитеље”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дојава о бомби стигла је и у Основну школу “Мирослав Антић” у Нишу. На школски мејл стигла је језива порука:
“На територију школе подметнуто много бомби. Пут људског опстанка и самоусавршавања је погрешан, води у ћорсокак, у уништење свега другог, свега стварно живог. Схватите, коначно, своје право значење и место у овом свету! Схватите да сте ви ту сувишни, ви сте генетско ђубре које не би требало да буде, ђубре створено случајно као резултат еволуционе грешке, ђубре које треба уништити”, написано је у поруци.

Како сазнају “Новости”, полиција је на терену и тренутно проверава све.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *