Украјинске трупе гранатирале Озерјановку у ДНР

0
днр

(фото:МГБ ДНР)

Украјински војници у петак у 22.00 су пуцали на село Озерјановка, испаливши 10 мина калибра 120 милиметара, саопштава представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре (СЦКК) .

„Забележена је ватра са стране Оружаних снага Украјине (Оружане снаге Украјине – прим. аут.) у правцу: 22.00 – насеље Новгородскоје – насеље Озерјановка: испаљено је 10 мина калибра 120 мм“, наводи се у саопштењу. наводи се у саопштењу објављеном на Телеграм каналу представника.

Прочитајте још:  Купјанск: Украјински војници пљачкају пензионере по подрумима како би преживели
Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу .

Према руском Министарству одбране, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе и од 25. марта су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине . Главни циљ у руском војном ресору назван је ослобођење Донбаса.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *