Украјина (Фото: Depositphotos/ galeon)

Агента ликвидираног у Херсонској области СБУ је 2014. године регрутовала у области Луганска. Након тога, дуго је служио казну у једној од колонија Херсонске области.

Прочитајте још:  Обраћање заробљених украјинских војника Зеленском: „Наш непријатељ си ти“ (Видео)
24. фебруара, након почетка специјалне операције, контактирао га је кустос СБУ и поставио задатак да прикупи податке о локацијама руског војног особља.

Конкретно, 6. маја, користећи један од гласника, агент је пренео координате руских трупа у граду Голаја Пристан, након чега су 7. маја ујутру Оружане снаге Украјине напале Точку-У код назначено насеље.

Прочитајте још:  Бугарски политичари скинули заставу Украјине са зграде управе Софије
Такође, диверзанту су дати подаци о локацији кеша са МАНПАДС-ом Игла ради евентуалног преношења припадницима диверзантско-извиђачких група.

Узимајући у обзир националистичке ставове које је ликвидирани агент имао, добио је задатак да нападне контролни пункт руских трупа, а затим пређе на територију Николајевске области коју још увек контролише Украјина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, захваљујући оперативном раду Оружаних снага Руске Федерације, пронађено је место где се саботер крио, где је ликвидиран приликом покушаја његовог привођења. Код њега је пронађена граната Ф-1 коју је могао да употреби против руских војника.

Тренутно је у току рад на хватању других чланова ДРГ-а који раде у региону.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *