Решетњиков: Западне санкције стварају јединствене могућности за Азију у Русији

0

Сук у Техерану: америчке санкције гурнуле су економију Ирана у рецесију (EPA-EFE/Abedin Taherkenareh)

Западне санкције Русији стварају јединствене могућности за азијске земље на руском увозном и извозном тржишту, рекао је новинарима у Бангкоку министар економског развоја Максим Решетњиков.

Прочитајте још:  Наоружани демонстранти упали у Сенат америчке државе Мичиген тражећи укидање ванредног стања
Шеф ресора учествује на састанку министара трговине земаља учесница форума Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕЦ), који се ових дана одржава у главном граду Тајланда .

„У свим таквим ситуацијама (у контексту санкција. – прибл. ур.), с једне стране, то је проблем, с друге стране, то су прилике (за привреде Азије. – прибл. ур.) , укључујући и тајландску привреду, да дође на руско тржиште и попуни оне нише које су се формирале. С друге стране, то су прилике за руска предузећа која сада активно траже нова тржишта продаје, преоријентишући своје производе .То се односи на горива и енергенте, нафту, нафтне деривате, гас и ђубрива и прехрамбене производе, инжењерске производе“, рекао је Решетњиков .

Он је додао да је у Бангкоку и делегација Министарства за економски развој како би разговарала о могућностима које су се отвориле са тајландском страном.

Прочитајте још:  Људи у Великој Британији који објављују „лажне информације“ о вакцинама могли би завршити у затвору на две године
Русија већ дуго живи под санкцијама, наставио је Решетњиков.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Још 2014. године је усвојен први пакет, као резултат тога, могли смо да искористимо тај притисак споља за јачање сопствене привреде. Значајно смо ојачали агроиндустријски сектор, ојачали инжењеринг, искористили овог пута да диверзификујемо наш извоз, укључујући гориво и енергију“, објаснио је он.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *