Пољски премијер верује да би Норвешка требало да дели профит од продаје нафте и гаса

0
пољска

пољска(фото:Пиксабеј)

Норвешка остварује огроман профит од извоза нафте и гаса и мора да дели свој приход. Ово је изјавио премијер Пољске Матеуш Моравјецки у разговору са младима.

Прочитајте још:  Украјина против Русија: 125.000 војника у зони сукоба, план инвазије спреман
Према његовим речима, Норвешка се „индиректно гоји” на ситуацији у вези са дешавањима у Украјини. „Требало би да то поделе“, рекао је Моравјецки, охрабрујући младе људе да о томе пишу својим пријатељима у Норвешкој.

“Вишак добити од нафте и гаса, који премашује годишњи просек последњих година, мале петомилионске државе Норвешке ће премашити 100 милијарди евра”, истакао је он. “Они морају одмах да поделе овај вишак, гигантски профит”, рекао је он. додао је пољски премијер. “То није нормално и неправедно”, рекао је он.

Речи пољског премијера у недељу изазвале су талас коментара. У владајућој странци, бранећи Моравјецког, наговестили су да се у самој Норвешкој води расправа о томе како да се део зарађеног новца пошаље у помоћ Украјини. Опозиција критикује изјаве шефа владе, истичући да оне могу имати негативан утицај на односе Пољске и Норвешке.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *