Епидемија мајмунских богиња кренула са геј параде на Канарским острвима! Белгија увела карантин!

0

За сада је званично од те заразне болести оболело троје људи у Белгији, док се случајеви мајмунских богиња шире Европом. Четврти случај у Белгији је излован у недељу, а главни вирусолог те земље је путем Твитера рекао да је та особа била на истом догађају као и претходне три – на међународном фестивалу хомосексуалаца у Антверпену.

Сматра се да је могуће да је зараза по Европи кренула и од одржавања Гран Kанарија прајд фестивал на Kанарским острвима на ком је било око 80.000 људи из целе Европе.

Мајмунске богиње се, како кажу здравствени стручњаци, не преносе тако лако између људи, а пролазе углавном без озбиљнијих симптома.

Уобичајени симптоми су температура, главобоља, отекли лимфни чворови, болови у леђима и мишићима, уз појаву осипа, односно пликова по телу. Симптоми се појављују за недељу до две од тренутка инфицирања.

До сада су мајмунске богиње регистроване и у Норвешкој, Француској, Шпанијии, Немачкој, Великој Британији, Италији, Португалу, Шведској, Kанади, Израелу, Аустралији и Америци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Б92

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *