Немачка је признала да Запад не може да сломи Русију

0
немачкој, немачка

(Фото: Steve_Allen/Depositphotos)

Запад није успео да сломи руску економију. Финансијски систем земље наставља да функционише, а рубља према евру достигла је рекордну вредност у протеклих седам година, пише немачко издање Деутсцхе Виртсцхафтс Нацхрицхтен.

Многи западни аналитичари су након почетка руске специјалне војне операције денацификације и демилитаризације Украјине предвиђали потпуни колапс рубље и рецесију, али су се њихови закључци показали погрешним, напомиње ДВН.

Разлог за овакво стање, публикација назива високу спремност Русије за економску конфронтацију. Конкретно, званична Москва прима велике приходе од продаје нафте и гаса. Европска унија, за разлику од земаља Г7 , које су се обавезале да ће напустити руско „црно злато“, не може да предузме такав корак. Поред тога, Русија је већину својих губитака у продаји надокнадила захваљујући Индији и Кини .

Раније је кинеско издање Глобал Тимеса подсетило да су многе земље у Азији , Јужној Америци и Африци , које се традиционално држе ванблоковског приступа у спољној политици, одлучно одбиле да подрже антируске санкције. Већина држава Блиског истока такође заузима резервисан став о ситуацији у Украјини.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *