Регнум.ру: Брнабићка напала Русију

0
Ана Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Русија данас ради оно што су неке друге земље радиле Србији 1999. и 2008. године. Ово је 23. маја саопштила премијерка Србије Ана Брнабић у емисији српског ТВ канала Хепи .

„Када утицајне државе изаберу коју ће резолуцију УН у потпуности поштовати, а коју ће прекршити, онда се формира међународни правни поредак у коме постоји право само јачих. Русија данас ради оно што су нам неке друге земље радиле 1999. и 2008. године. Користе исте фразе да су морали да нападну да би зауставили могући геноцид ”, рекла је Брнабић.

Прочитајте још:  Кадиров: Генерал Суровикин направио тежак, али исправан избор између бесмислених жртава и спасавања непроцењивих живота војника
Она је истовремено поновила да је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Русији.

„У политичком смислу, јасно смо изнели свој став и нисмо стали на страну у вези са санкцијама. Ово се често заборавља. Амбасадори неких страних држава су заборавили да нисмо остали потпуно неутрални. Требало би да покажу више разумевања када су у питању антируске санкције или да се боре за пуно поштовање нашег територијалног интегритета, онако како се боре за територијални интегритет Украјине “, рекла је Брнабић.

Прочитајте још:  Захарова: Папа изврће истину
Подсетимо, раније је амбасадор САД у Србији Кристофер Хил рекао да се не меша у ствари Србије, али да верује да за Србију постоји само један пут – на Запад и у ЕУ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *