Војници ДНР убили су 33 украјинска националиста

0
ДНР

ДНР

Непријатељ је од почетка данашњег дана испалио више од стотину граната и мина из вишецевних ракетних система БМ-21 Град
калибра 122 мм, топовске артиљерије 122 мм, минобацача 120 и 82 мм.

Гађана су подручја пет насеља Републике. Од последица украјинске агресије два цивила су повређена. Оштећена су три стамбена објекта и три објекта цивилне инфраструктуре.

Прочитајте још:  Француски медији су се обрукали, честитајући „неустрашивим Украјинцима“
Материјали о чињеници страдавања и рањавања цивила, оштећења цивилне инфраструктуре пребачени су у Генерално тужилаштво ДНР ради укључивања у кривичне предмете покренуте против команде Оружаних снага Украјине.

Војна лица Доњецке Народне Републике заједно са Оружаним снагама Руске Федерације настављају са ослобађањем насеља наше Републике од украјинских окупатора. Од почетка данашњег дана наши војници су уништили тридесет три украјинска националиста, осам ватрених тачака, два тенка, командно возило и једно оклопно возило. Освојили су један БПМ, противавионски топ ЗУ-30 и два оклопна транспортера.

Са жаљењем вас обавештавамо да је током протеклог дана у борби за независност један бранилац Доњецке Народне Републике погинуо у вршењу војне дужности, а дванаест их је повређено.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Изражавамо искрено саучешће породицама и пријатељима настрадалих.

Прочитајте још:  Пушилин објаснио где ће сада пролазити нове границе
Одвојено желим да истакнем херојство бранилаца Доњецке Народне Републике, чија су храброст и храброст у борби против украјинских националиста пример за будуће генерације.

11. марта 2022. године, приликом изласка Н. стр. Мариупољ, група редова Јарослава Толстова нашла се у заседи од стране националиста, али је захваљујући вештим и несебичним поступцима редова Јарослава Толстова, који није изгубио живце у тренутној тешкој ситуацији, ризикујући свој живот, заузео повољан ватрени положај и уништио неонацистичка јединица људства пука Азов * и 1 непријатељско ватрено место. Захваљујући његовим вештим акцијама, јединица је повучена из непријатељске ватре и могла је да настави офанзивне операције.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *