Бела кућа исправља Бајденову изјаву да је „вољан да употреби силу у одбрани Тајвана“: Председник је мислио на снабдевање оружјем за самоодбрану острва

0

Џо Бајден (Фото: Јутјуб)

Бијела кућа је објаснила да је амерички председник Џозеф Бајден, говорећи о спремности за војно учешће у одбрани Тајвана, имао у виду снабдевање оружјем за самоодбрану острва, преноси Ен-Би-Си, јављају РИА Новости.

 

Изјава, која је изазвала огорчење у Кини, дата је током Бајденове посете Јапану.

– Наша политика се није променила. Поново је потврдио нашу политику Једне Кине и посвећеност миру и стабилности са обе стране Тајванског мореуза. Такође је потврдио нашу посвећеност у складу са Законом о односима са Тајваном да Тајвану обезбедимо војна средства за самоодбрану – Ен-Би-Си цитира неименованог званичника Беле куће.

Кинески званичници захтевају да Сједињене Државе прекину војне везе са Тајваном и престану да шаљу „лажне сигнале протајванским сепаратистичким снагама за независност како би се избегле озбиљне последице по односе између кинеских и америчких оружаних снага, као и за мир и стабилност у Тајвански мореуз“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

(Агенције)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *