Небојша Стефановић: Партнерство за мир оптималан оквир сарадње са НАТО

0

Небојша Стефановић (Фото: Printscreen/TV Prva)

Програм Партнерство за мир представља за Србију, као војно неутралну земљу, оптималан оквир сарадње са НАТО, изјавио је данас министар одбране Небојша Стефановић.

Прочитајте још:  Угрожен извоз српског меда у ЕУ због употребе пестицида
Он је у разговору са генералним директором Медјународног војног штаба НАТО генерал-потпуковником Хансом-Вернером Вирманом у Београду оценио досадашњу сарадњу Војске Србије (ВС) са Алијансом као добру.

„Србија је задовољна резултатима учешћа у активностима под окриљем Програма Партнерство за мир. Сходно нашој војној неутралности, он за нас представља оптимални оквир сарадње у циљу остварења наших безбедносних циљева и унапредјење одбрамбених капацитета нашој војној неутралности“, навео је Стефановић а пренело Министарство одбране.

Оценио је као “веома значајну и добру” сарадњу ВС са КФОР-ом, подсећајући да по Резолуцији СБ 1244 и Војнотехничком споразуму, та мисија представља јединог носиоца безбедности на Косову и Метохији чије се надлежности не могу преносити.

Прочитајте још:  Руси долазе у Србију: Ево и зашто
Генерал-потпуковник Вирман је навео да НАТО “веома поштује” партнерство са Србијом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Високо ценимо нашег блиског партнера Србију. Драго ми је што смо разменили ставове по питању перспективе унапређења наше дуготрајне и обострано корисне сарадње уз потпуно поштовање политике војне неутралности Србије”, навео је генерални директор Међународног војног штаба НАТО.

Вирман је претходно, у оквиру тродневне посете Србији, разговарао са начелником Генералштаба ВС Миланом Мојсиловићем.

Бета/Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *