Пунктови СВЕТОСАВСKЕ у Подгорици: Због санкција Русији страдале ‘Плантаже’, жељезнички саобраћај, а љетос ће и туризам на приморју

0

Светосавска српска листа (СВЕТОСАВСKА) данас је и званично на пунктовима у Подгорици почела кампању прикупљања потписа за укидање санкција Руској Федерацији. Поред страначког штанда код Висећег моста, у центру Подгорице, новинарима се обратио члан предсједништва СВЕТОСАВСKЕ мр Мирко Рмандић и истакао да се већина грађана Црне Горе жестоко противи трећем таласу санкција братској Русији.

”Сви се сјећамо какав су губитак доживјеле подгоричке ‘Плантаже’, када је, у вријеме власти Демократске партије социјалиста, Мило Ђукановић, под америчким и притиском НАТО пакта, увео санкције Русији. Од тога се ударца ова, некада реномирана црногорска компанија, још увијек није опоравила. Подсјећам и на жесток ударац за жељезнички превоз у Црној Гори, када је због истих санкција, блокирана обнова пруге на потезу од Ваљева до Бијелог Поља, без обзира на кредитно задужење Србије од 800 милиона долара. На тај начин стављено је до знања властима у Црној Гори да је наша држава интересно подручје једине велике силe која никада није била наш противник, Руске Федерације. Али, нажалост, све то није било за наук ни бившој влади Здравка Kривокапића, о актуелној извршној власти која се заклиње НАТО пакту и води антируску спољну политику, да и не говоримо”, оцијенио је Рмандић.

”Намјера СВЕТОСАВСKЕ је да приморамо и власт и опозицију да се у Скупштини Црне Горе отвори полемика о укидању санкција Русији. Наш народ је медијски слуђен, обесмишљен је изборни процес, поништена је воља грађана, нестале су све идеологије, све се претворило у тежак бесмисао и трговину. СВЕТОСАВСKА народу нуди достојанство, повратак националног поноса. Приморцима нудимо спашавање туристичке сезоне, јер ће остати закинути за неколико стотина милиона евра недоласком руских туриста”, закључио је мр Мирко Рмандић.

Прочитајте још:  Пољска: Није време мира, Украјина не скупља оружје да би преговарала

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *