Тома Мона: “Отворени Балкан” најбољи пројекат у последњих 30 година

0

Томислав Момировић

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић оценио је данас да је “Отворени Балкан” најбољи пројекат у последњих 30 година, који је замишљен тако да окупи све земље региона око онога што нас спаја – тржиште, културно и историјско наслеђе и јединствени животни простор.

Момировић је на панелу „Ветрови балканских промена – како мењамо наш регион“, указао да су руководства Србије, Албаније и Северне Македоније показала отвореност за сарадњу и покренула тај пројекат, који умногоме доприноси подизању животног стандарда у читавом региону, објавила је Влада Србије.

Прочитајте још:  Број противника антируских санкција у Србији порастао на 84 одсто
Он је истакао значај отварања граница и заједничког удруживања економија и тржишта, подсетивши на то да су покренути пројекти који су вредни милијарде евра како би се интегрисале државе и народи региона.

„Неки од тих пројеката су аутопут Београд – Сарајево из два правца, аутопут Ниш – Приштина и брза пруга Београд – Нови Сад, која ће ићи до Будимпеште и повезивати регион са Европом“, рекао је Момировић и поручио да пројекат „Отворени Балкан“ нема алтернативу.

Панел “Ветрови балканских промена – како мењамо наш регион” одржава се у оквиру “Опен Балкан” форума, у организацији “Лимбека”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *