Осамнаестогодишњак убио најмање 21 особу у школи у Тексасу

0

Школа у којој се догодио масовни злочин (Фото Бета/АП)

Најмање 19 ученика и две одрасле особе убијени су када је 18-годишњак пуцао у основној школи Роб у Јувалдеу у Тексасу, саопштиле су локалне власти те америчке савезне државе.

Убијен је и нападач, ученик средње школе у градићу Јувалде, који је насумице пуцао идући из учионице у учионицу, навели су у полицији.

Гувернер Грег Абот прецизирао је да је међу убијенима и један наставник, преноси Танјуг.

Бивши друг из разреда убице Салвадора Рамоса рекао је да му је Рамос послао фотографије оружја и муниције пре него што је кренуо у напад.

Пријатељ, који није желео да открива идентитет, рекао је да је на одређени начин био „близак” са Рамосом и да се повремено чуо са њим да играју игрице заједно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Послао би ми поруку ту и тамо, а пре четири дана, послао ми је фотографије оружја које је користио. И торбу пуну муниције. Питао сам га ‘брате, шта ће ти ово?’, одговорио је ‘немој да бринеш о томе’. Наставио је да ми шаље поруке типа ‘изгледам сада врло другачије, не би ме препознао’“, рекао је Рамосов пријатељ, пренео је Си-Ен-Ен.

Пријатељ је додао да су Рамоса исмевала друга деца због одеће коју је носио и због лоше финансијске ситуације његове породице, па је у последње време све ређе виђан на часовима.

„Почео је да не долази у школу и онда је постепено изостајао. Једва да је и долазио на крају”, додао је он.

Компанија Мета уклонила је Инстаграм налог за који су корисници друштвених мрежа рекли да је припадао масовном убици.

Прочитајте још:  Лавров: Ако не можете да спавате због украјинске кризе, замислите да се ово дешава на Блиском истоку (Видео)

Мета није потврдила да је налог повезан са убицом, међутим, на угашеном налогу постављене су фотографије две аутоматске пушке АР15, само три дана пре смртоносног напада на основну школу, пренео је Си-Ен-Ен.

Неколико ђака из Рамосовог разреда потврдило је да је налог припадао убици, кога су усмртили полицајци.

На Рамосовој Тик-Ток страници постоји само један пост, односно, клип видео игрице „Сабвеј Сурферс”, а у биографији испод његове профилне слике писало је „Децо, плашите се у стварном животу”.

Напад у основној школи Роб у Јувалдеу, махом настањеном латино становништвом, најтежи је злочин у америчким школама од децембра 2012. године, када је наоружани нападач убио 20 деце и шесторо одраслих у основној школи Сенди Хук, у Њутауну, у Конектикату.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *