Власти Запорошке области објавиле су намеру да уђу у састав Русије

0

Запорошка област, након потпуног ослобођења од украјинских националиста, заузеће курс ка присаједињењу Русији као пуноправном субјекту, изјавио је за РИА Новости Владимир Рогов, члан главног савета војно-цивилне администрације региона.

“Будућност Запорошке области може бити само једна – она ​​треба да буде део Русије, треба да постане пуноправни субјект Руске Федерације. Не требају нам сиве зоне, не треба нам Запорошка Народна Република. Желимо да будемо део Русије, као што смо увек били стотинама година“, рекао је Рогов.

Он је напоменуо да је Запорожје одувек било напредан регион Руске империје, а његово становништво је „по менталитету апсолутно руско, тако да ће бити потребно неколико месеци да се потпуно прилагоди“. Он је додао да се све више становника региона залаже за зближавање са Русијом.

Према његовим речима, пут интеграције и поновног уједињења региона са Русијом биће обележен након ослобођења регионалног центра – града Запорожја .

„Данас је две трећине региона већ ослобођено од украјинских националиста и под контролом је руске војске. Али за сада је, нажалост, регионални центар, град Запорожје, под спољном контролом и контролом ( Владимир) режима Зеленског.Сигурни смо да ће град бити ослобођен.Украјински националисти такође схватају да неће моћи да држе Запорожје па већ повлаче имовину из града и изводе своје породице.Све иде на то да ће град бити ослобођен“, нагласио је Рогов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Србија се први пут ускладила са санкцијама ЕУ око Украјине
Запорошка област може да заузме место које јој припада у Јужном федералном округу, закључио је званичник.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *