Још један демарш Гагаузије против Кишињева: република се супротставила ЛГБТ пропаганди

0

(Фото: http://afmedia.ru/)

Народна скупштина Гагаузије (аутономија у саставу Молдавије) усвојила је данас резолуцију „О забрани пропаганде нетрадиционалних односа, ЛГБТ на територији АТО Гагаузиа (Гагауз Иери)“.

Прочитајте још:  Париска полиција користи сузавац да растера демонстранте против пензијске реформе
Посебно су посланици били категорички против одржавања фестивала ЛГБТ заједнице „Молдова Приде“, који је заказан за одржавање у Кишињеву од 13. до 19. јуна.

Народни посланици Гагауза назвали су фестивал „сатанистичким догађајем“, јавља дописник ПолитНавигатора.

„То се овде неће десити. Нећемо ово толерисати. Наша деца треба да расту у нормалним породицама“, рекао је народни посланик Иван Димитрогло.

Посланик Петр Фазли рекао је да је промоција нетрадиционалних односа међу људима „на штету наших хришћанских основа“. Његов колега Григориј Кадин предложио је да се Дан породице, љубави и верности, 6. јул, ове године у Гагаузији прославља шире.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Више не крију своје циљеве – ЛГБТ покрет у Србији објавио захтеве! Циљају на децу
Заменица председника Извршног комитета Гагаузије Олесја Танасогло јасно је ставила до знања да ће извршна власт републике подржати одлуку локалног парламента, као што је био случај са законом којим се дозвољава коришћење георгијевских ленти упркос забрани власти. у Кишињеву.

Молдавија је пре 10 година усвојила закон о обезбеђивању равноправности „у погледу сексуалне оријентације“. Од тада се Молдавија Прајд одржава сваке године у Кишињеву уз подршку западних амбасада, које редовно каче заставе дугиних боја на својим зградама.

Инспирисана примером кустоса, Молдавија је поставила Виорела Урсуа, који је отворени хомосексуалац, за амбасадора у Сједињеним Државама. А заменик владајуће странке Михаи Попсој обећао је да ће размотрити могућност окачења ЛГБТ застава на зграду владе Молдавије и Председништва.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *