НАТО авијација изучава територију Белорусије

0
министарство одбране Белорусије

министарство одбране Белорусије

Извиђачка авијација НАТО-а проучава територију Белорусије. Ово је новинарима изјавио министар одбране Виктор Хрењин после састанка са шефом државе о питањима обезбеђења војне безбедности.

Виктор Хрењин је напоменуо да се вежбе земаља НАТО-а одржавају у Европи, недалеко од белоруских граница. Један од њих је Бранилац Европе 2022. Под његовом маском се изводе додатни маневри – укупно 21 вежба. Према речима министра, све ове маневре обједињује заједнички план. Већина војног особља које учествује у вежбама је војска Сједињених Држава.

Прочитајте још:  ''МОЛИМО ВАС, УМЕШАЈТЕ СЕ!'' Јермени зову Русију са улица Јеревана
Такође, летови извиђачке авијације се обављају у близини белоруских граница. Сваки дан их има много.

„Свесни смо да су сви ти летови који се одвијају на десетине дневно, ово је оперативна студија територије, обука пилота који проучавају, посматрају. Не можемо а да не бринемо. Не дај Боже да ово у будућности постане театар рата – рекао је министар одбране. „Ми ово веома пажљиво пратимо, развијајући низ мера како бисмо спречили да ова тензија која се развила око наших граница пређе у врућу фазу.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *