Патријарх Вартоломеј монасима са Свете Горе: Не планирам да вас протерам, ал ипак седите мирно

0

Васељенски патријарх Вартоломеј изјавио је да не планира прогон руских монаха на Светој гори током своје посете, али они морају да седе мирно како их не би протерали.

– Ово није први пут да посећујем Свету гору као ходочасник. На Светој гори сам био осам пута. Тридесет година након што ме је Бог сматрао достојним ја сам на престолу Цариграда, сада желим да је посетим још једном како бих се захвалио на овом великом благослову- рекао је патријарх.

Прочитајте још:  Запаљени бадњаци у Бањској: Молитве за мир и нада да ће ова ватра горети и у вековима који долазе
Патријарх Вартоломеј је дао интервју грчкој телевизији ЕРТ током своје посете Светој гори, која је под јурисдикцијом Васељенског патријарха.

– Говорили су и писали неке чудне ствари у вези са мојом посетом, да планирам да протерам руске монахе. То су митови. Немам намеру да било кога протерујем. Претпостављам да ме они неће испровоцирати да урадим нешто слично. Нека седе мирно како никога не би прогонили. То су очигледне ствари- додао је он.

Прочитајте још:  Јапански медији: У рату са Русијом око Курила, Токио може изгубити још једно острво
Раније је портал Антињуз.гр писао да се грчка Влада спрема по предлогу Цариградског патријарха Вартоломеја за масовни прогон руских монаха са Свете горе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-Монашка заједница Свете горе нема никакве везе са овим планом и противи се протеривању било којих монаха- саопштили су Спутњику из те заједнице.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *