Пушилин: Предузећа која су финансирала екстремистичке батаљоне биће национализована

0
денис пушилин, сирски

Денис Пушилин (фото: © РИА Новости / Сергей Аверин)

Предузећа украјинских инвеститора која су давала новац екстремистичким батаљонима постаће државна својина, рекао је председник ДНР-а Денис Пушилин у интервјуу за РИА Новости.

Одговарајући на питање шта ће бити са предузећима на ослобођеним територијама која припадају украјинским инвеститорима или украјинским акционарима, или страним акционарима, Пушилин је рекао да ће се посао обављати за свако предузеће појединачно.

„С друге стране, добро смо свесни да за сваког од ових страних инвеститора, посебно са украјинске стране, ако наше агенције за провођење закона утврде, ако је било директног финансирања екстремистиччких батаљона, онда је то у ствари директно учешће у геноциду над нашим грађанима. Судбина ових предузећа ће се решавати на сасвим другачији начин. Наравно, таква предузећа, ако се такво учешће у финансирању екстремистичких организација прецизно утврди, постаће државна својина“, рекао је председник ДНР-а.

Восток

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *