САМО ЈЕДНА ЛЕЖАЉКА КОШТА 1.000 ДИНАРА! Дан на Ади четворочлану породицу може да кошта и 10.000 динара, али ево како да прођете јефтиније

0

Ада Циганлија (Фото: Весна Веизовић / Васељенска ТВ)

Кад год дођу вреле летње температуре многи Београђани похрле на Аду Циганлију у потрази за освежењем, али и алтернативом за море. Одлично да Београд има две реке и да на њима можемо да потражимо утеху од врелих температура, али спремите кеш, јер један дан на Ади Циганлији четворочлану породицу може да кошта као један дан на мору!

Наравно, све зависи од тога колико “луксузно” желите да проведете дан, избор је разноврстан, као и распон цена, па се тако за свакога нађе понешто. Ми смо прошетали Адом и направили неку оквирну рачуницу па тако за један дан на Ади четворочланој породици треба од барем 2.000 па до 10.000 динара. Ова последња варијанта укључује и четири лежаљке.

Иначе, лежаљке чије се изнајмљивање посебно плаћа су реткост на Ади, а тамо где је то принцип, једна лежаљка за цео дан коришћења кошта 1.000 динара. У већини локала оне су беспланте, али да бисте их заузели, морате да наручите пиће.

Прочитајте још:  Крај отпора: Београд пао у "загрљај" колективног Запада
Такође, оно што смо закључили то је да је такозвана новобеоградска страна јефтинија од макишке.

Иако је био радни дан, Ада је била пуна, како домаћих посетилаца тако и туриста. Шетња, џогирање, вожња бицикла, ролера, уживање у хладу уз добру књигу, али и купање, неке су од активности које се често могу затећи на једном од омиљених београдских излетишта. Али, и препуни ресторани и кафићи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У четвртак, када је и екипа “Блица” била на Ади, кафићи нису били попуњени пуним капацитетом, а разлика у цени од локала до локала има и на макишкој и на београдској страни, у зависности од сређености и популарности угоститељског објекта.

Цене хране на макишкој страни

У једном од популарнијих локала на макишкој страни цене роштиља за порцију од око 300 грама, крећу се око 900 динара, тачније за порцију ћевапа потребно је да издовјите 930 динара, док рецимо за порцију ролованих пилећих ражњића потребно вам је 970 динара.

У истом овом локалу килограм јагњећег печења испод сача кошта 3.800 динара, док се цене неких од специјалитета куће крећу од 790 динара колико кошта бургер до 2.100 динара за бифтек. Уколико уз главно јело желите и салату, потребно је додати још око 300 динара.

Уколико вам се једе пљескавица или нешто друго са роштиља, а не желите да потрошите много, ту су и популарни фаст фудови у којима су цене знатно ниже. За велику пљескавицу од 200 грама потребно вам је 360 динара, за пилећи филе 450 динара, док ћете за “цезар салату” у овом фаст фуду морати да издвојите 500 динара.

Прочитајте још:  У северној Косовској Митровици графити са позивом на отпор
Љубитељи пице у једном од популарнијих ресторана мораће да издвоје око 900 до 1.000 динара, док уколико желе могу да прођу и јефтиније и купе пицу на парче која кошта до 200 динара у једном од фаст фудова.

Цене хране на новобеоградској страни

Приметили смо да су цене на новобеоградској страни углавном ниже него на макишкој.

На новобеоградској страни у једном од локала за порцију ћевапа од 300 грама потребно је да издвојите суму од 680 динара, за порцију од 200 грама пилећег белог потребно вам је 620 динара, док вам за димљену вешалицу од 250 грама треба 730 динара.

Прочитајте још:  Руски отпадници се и вечерас окупили у Београду
У овом локалу пасте се крећу око 550 динара, док уколико желите да поједете “цезар салату” потребно је да издвојите 720 динара. Остале салате попут шопске, српске и сезонске крећу се око 230 динара.

И на новобеоградској страни можете да прођете јефтиније уколико ручате у локалу брзе хране, па тако за пљескавицу од 200 грама треба да издвојите 300 динара, за пилећи филе од 180 грама 350 динара, колико кошта и пилећи батак, док за порцију беле вешалице или димљеног врата од 200 грама треба да издвојите 400 динара. Уколико уз то желите и помфрит од 250 грама потребно је да додате још 200 динара.

Цене пића

Када су у питање цене кафе, воде, сокова и других безалкохолних пића, за њих важи исто правило као и за храну, варирају за по неколико десетина динара у зависности од популарности локала.

Прочитајте још:  ЈУЧЕ ГА ХАПСЕ, А ЛЕТОС? Како су људи Веље Невоље били верни Вучићу (ВИДЕО)
На макишкој страни за еспресо кафу потребно је да издвојите од 180 до 200 динара, за флашицу воде од 195 до 245, за воду од 0.75 литара од 365 до 395, док се цене негазираних и газираних сокова крећу од 265 до 295 динара. Цена лимунаде је нешто већа, односно креће се од 265 до 325 динара.

Цена еспреса на новобеоградској страни је углавном око 180 динара, флашица воде кошта од 170 до 180 динара, вода од 0.75 литара кошта од 255 до 270 динара, а цене газираних и негазираних сокова крећу се од 240 до 280 динара, док је за лимунаду потребно издвојити од 220 до 270 динара.

Блиц

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *