Хаос на београдском аеродрому: Пилот избацио путнике из авиона:“Ко вам је крив што нисте пошли колима“

0

(фото:Н1)

Путници који су имали купљене карте за лет у 10.10 на релацији Београд – Тиват, нису полетели ни до 17.00 сати, а још увек немају информације због чега лет касни, нити када ће полетети. Нашој редакцији јавио се Никола из Крагујевца, који нам је потврдио да око 200 путника још увек чека на аеродрому Никола Тесла, као и да им је пилот рекао ‘‘да му се завршила смена‘‘, те да сада морају да чекају нову посаду.

Прочитајте још:  24. марта 1999. године, трупе НАТО-а су напале Југославију
Око 200 путника заробљено је на аеродрому Никола Тесла у Београду, а лет који је првобитно требало да буде у 10.10 јутрос, ни до 16.30 сати није реализован.

Никола Нешић из Крагујевца, јавио се нашој редакцији и прилично изнервиран и револтиран, рекао да им се у једном тренутку обратио пилот и рекао „ко вам је крив што нисте кренули колима“. Никола је за Нова.рс испричао да је лет Аир Србије из Београда до Тивта, требало да буде јутрос у 10.10, па је у старту померен на 11.50. Пошто помераање лета није било драстично, путници су сачекали тај термин, али онда им је поново јављено да се лет одлаже на 13.30.

Међутим, иако су тада путници ушли, авион није полетео у предвиђеном времену, а путници су се у међувремену искрцали из авиона.

Никола је нашој редакцији послао и снимак обраћања пилота, који има је како сведочи, рекао “ко вам је крив што нисте ишли колима” и обавестио их да му се завршила смена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Био сам испровоциран таквим ставом, када нам је рекао ‘‘ко вам је крив, требало је да идете колима”. Тек тада сам укључио снимање на телефону и он нас је обавестио да му је истекла смена и да морамо да чекамо нову посаду. Запретио нам је да ће нас избацити из авиона, што се на крају и десило. То нам је рекао око 15 сати, ево сада је 16х, сат времена смо ван авиона и још увек не знамо када ћемо да полетимо”, револтиран је Никола.

Прочитајте још:  Колона оклопних возила са америчком заставом креће се у правцу пољско-белоруске границе (видео)
Прочитајте још:  Драгољуб Бакић: Београђани, ако им ово допустите, Ада ће пливати у фекалијама! (Видео)
На снимку који је доставио нашој редакцији, чује се глас из пилотске кабине, који се обраћа путницима.

“Закон ми не дозвољава. Овако рано, како ми почињемо, ја не смем да радим преко 10 сати. Што значи, да је моје време управо истекло, ја седим сада са вама још пола сата. И ја чекам другу посаду, А мени би било лакше да вас сада избацим из авиона, да изађете у гејт, па онда кад дође друга посада да уђете. Ви сад и овако и онако не можете да кренете нигде, због слота који ми имамо”, чује се на снимку који је Никола доставио нашој редакцији.

Прочитајте још:  Бугарски вицепремијер назвао Србију џелатом Македоније
Он сведочи да су сви путници после тога напустили авион и да су сада на аеродрому.

‘‘Око 16 сати дали су нам неке сендвиче, али још увек немамо информације зашто авион није полетео и због чега касни лет. Овде је око 200 људи. Ту су породице које имају уплаћено летовање, има и особа са инвалидитетом. Ја сам са колегама кренуо на семинар, нама лично за сада није проблем, јер нам дешавање почиње тек вечерас, али су људи бесни због свега што се дешава. Мене је испровоцирало обраћање пилота који је рекао ‘ко вам је крив што нисте кренули колима‘. То стварно није у реду. Ништа нам нису рекли због чега је настала ова ситуација, буквално, не знамо због чека смо зародбљени‘‘, негодује Никола.

Прочитајте још:  ПОЛИЦИЈСКИ СЛУЖБЕНИЦИ у Лазаревцу предводили оргијање напредних ботова, бацали цигле на кола
Он наводи да им је око 15 сати наређено да изађу из авиона у који су ушли око 13 часова. Како каже, морали су да изнесу сав ручни пртљаг, а поново су морали да пролазе и кроз “секјурити чек”.

“Људи из авиона су два пута морали да пролазе кроз исту безбедносну процедуру. Поново су се изували на секјурити чеку и пролазили преглед. Ово стварно није у реду. Бар да су нам рекли због чега лет касни и о чему се ради. Само су нам претили и створили су нам осећај као да смо ми због нечега криви. Оставили су нас у незнању и људи су с правом бесни. Мени лично није проблем и ако стигнем касније, али има људи који су циљано изабрали овај јутарњи лет да би стигли на време. Ако је неки проблем треба то и да нам кажу, а не да нам прете избацивањем”, револтирано је закључио Никола.

Видео бахатог обраћањапилота

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *