У Калифорнији је цена бензина на бензинским пумпама скочила на рекордних 8 долара по галону

0

(фото:Борба за веру)

„Где још ићи?“, питали су амерички власници аутомобила у марту, али се енергетској кризи не назире крај. Највиша цена горива данас је традиционално у одмаралишту Калифорнија – цене бензинских пумпи се крећу од 6.165 до 8.05 долара по галону у Лос Анђелесу. Што се тиче литара, 1,76 долара и 1,98 долара.

Просечна цена по галону у земљи остаје 4.622 долара. Раст за недељу износио је 0,52%. А током протекле године, цена бензина је порасла за 34% (са 3.046 долара у априлу 2021.), према Америчком удружењу аутомобила.

Дизел гориво такође не заостаје по цени – сада галон кошта 42% више него пре годину дана – 5,57 долара. Рекордне цене горива су сигуран знак раста инфлације у земљи. Дизел гориво у Сједињеним Државама се користи у главним секторима привреде: пољопривреди, грађевинарству и индустрији. Амерички економисти раст приписују не само сукобу у Украјини, већ и сезонском повећању трошкова горива – дошло је лето, Американци су почели да путују унутар земље.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *