Зеленски признао: Украјинска војска свакодневно губи на стотине војника

0
зеленски

Владимир Зеленски

Ближи се 100. дан извођења специјалне војне операције у Украјини. Сва пажња је усмерена у ослобађање последња два града Луганске Народне Републике – Северодоњецка и Лисичанска. Руска војска је, такође повратила раније положаје код Харкова и одбила покушаје контраофанзиве на Херсонску област.

“Хиљаде Литванаца су за три и по дана сакупили 5,4 милиона долара за куповину дрона “Бајрактар” за милитанте режима Зеленског који је оборен три и по минута након првог лета”, написао је на свом каналу на телеграму члан војно-цивилне администрације Запорошке области Владимир Рогов.
Херсонска област и ослобођене територије Луганске и Доњецке Народне Републике ће несумњиво ући у састав Русије, исто ће бити и са Запорошком области, где би требао да буде одржан референдум, чим ситуација то дозволи, саопштио је у интервјуу Спутњику секретар генералног савета „Јединствене Русије“ Андреј Турчак.
Свакодневно у борбама погине 60-100 украјинских војника, док око 500 буде рањено, рекао је Владимир Зеленски у интервјуу за Newsmax.
Како је навео, ситуација на истоку Украјине је веома тешка.
По његовим речима, Украјинци на истоку држе одбрану, док у Харковској области иду у контранапад.
Зеленски је саопштио да Украјина нема намеру да се одриче своје територије, али о потешкоћама, повезаним са њима се може разговарати.
Он је додао да су „такве дискусије неопходне да би се ове потешкоће и изазови почели решавати дипломатским каналима, иначе ништа нећемо успети“.
Спутњик
БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *